בימים עברו היווה התואר הראשון מדד למצוינות והישגיות, אך בעשור השני של שנות האלפיים מרבית בעלי תעודות הבגרות ניגשים ממילא ללימודי תואר ראשון, כך שהיתרון היחסי כבר אינו קיים והדרך היחידה להשיגו היא להמשיך ללימודי תואר שני. אכן, לא מעטים מקרב מסיימי התואר הראשון ממשיכים ישירות ללימודים מתקדמים על מנת להבטיח לעצמם מקצוע מבוקש ומתגמל.
יתרון בראיונות קבלה
כאמור, בימינו כמעט כל מרואיין מציין בקורות חייו תואר ראשון בתחום הנדרש, כך שהצגתו של תואר שני בקורות החיים מהווה יתרון בולט וחשוב. מקומות עבודה רבים מחפשים אחר עובדים בעלי ידע מעמיק ומקצועי, ויעדיפו להשקיע בבוגרי תואר שניאשר יכולתם לתרום להתפתחות החברה גדולה ומגוונת יותר.
הבדלים בסוגי המשרות המוצעות
התואר הראשון אמנם פותח קשת רחבה של משרות אך בימינו על מנת להתקדם לתפקידים בכירים לא מספיק לצבור ידע וניסיון, אלא יש צורך בהכשרה אקדמית רלוונטית באמצעות לימודי תואר שני. כך לדוגמא,בוגרי תואר ראשון בתחום מנהל העסקים יוכלו להשיג משרות בדרגים נמוכים, כמו ניהול חברות קטנות או אחראייםעל צוות ומחלקה. במרבית המקרים, על מנת להגיע למשרות ניהול בכירות יש להשלים לימודי תואר שני במנהל עסקים.
הבדלי שכר בין התארים
באופן עקרוני, בוגרי תואר שני מתחילים עם משכורת גבוהה יותר בהשוואהלבוגרי תואר ראשון, והשכר עולה כמובן עם השנים והניסיון. נתונים אלונכונים למרבית ענפי המשק, בין אם מדובר בתואר שני בחינוך והוראה, מדעי המחשב, פסיכולוגיה או חשבונאות.
היכן לומדים לתואר שני
לימודים מתקדמים נערכים כיום בקשת רחבה של מוסדות אקדמיים הפזורים בכל רחבי ישראל, הן באוניברסיטאות גדולות והן במכללות ציבוריות ופרטיות. יש לציין כי לכל מוסד אקדמי תחומי התמחות ותנאי קבלה שונים לתואר השני, וחשוב לברר את הנתונים הללו מראש.